Η φάση της αυταπάτης: Να, γιατί έχουμε παγκόσμιο χάος, διότι μας έχουν διαμορφώσει οι πονηροί του παγκόσμιου σάπιου συστήματος, να εξαρτιόμαστε απ’ το χρήμα για να στεγαστούμε, να φάμε, και να ντυθούμε. Επίσης και για να “χαρούμε”, μας έκαναν να χρειαζόμαστε χρήμα για «σπουδές», για να πάμε στο ποδόσφαιρο και σε οποιαδήποτε αθλήματα, στα κλάμπ, στα μπουζούκια, για τσιγάρα, ποτά, ναρκωτικά, αυτοκίνητα, κι ένα σωρό τεχνητές «πολυτελείς» ανάγκες. Πού όλοι μας το έχουμε εμπειρία, ότι αυτές οι χαρές μετατρέπονται σε λύπη, αν δεν μπορείς να τις ικανοποιήσεις, δηλαδή, είσαι απόλυτο εξάρτημά τους, πλήρως υποδουλωμένος.
Τώρα, η άλλη φάση της πραγματικότητας: Με τον ερχομό μας εδώ στον ευλογημένο πλανήτη μας, ο Δημιουργός μας, έχει φροντίσει για την στέγη μας, την τροφή μας και την ένδυσή μας. Μας έχει την Γη και το νερό, αναρίθμητους σπόρους και καρπούς, βαμβάκι για την ένδυση, ήλιο για να μην ζούμε στο σκοτάδι και αέρα για να αναπνέουμε! Δηλαδή, απόλυτα εξαρτημένοι, μόνο απ’ τα δωρεάν στοιχεία της Μητέρας μας Φύσης! Όπως λοιπόν, έχει φροντίσει και μας τα έχει όλα για την συντήρηση του σώματός μας, έτσι ακριβώς, έχει φροντίσει και για την ψυχή μας, για να μην εξαρτιόμαστε απολύτως από κανέναν κι από τίποτα υλικά νεκροπαίχνιδα του ανθρώπινου μυαλού.
Όπως έχετε παρατηρήσει, η αναζήτηση της χαράς, πηγάζει από μέσα μας, και μέσα μας είναι η πηγή της Αληθινής Χαράς μας! Από μέσα μας, πηγάζει η αναζήτηση της Αγάπης, μέσα μας είναι η πηγή της Αληθινής Αγάπης!
Από μέσα μας, πηγάζει η αναζήτηση της ομορφιάς, μέσα μας είναι η πηγή της Αληθινής Ομορφιάς! Από μέσα μας, πηγάζει η αναζήτηση της ειρήνης, μέσα μας είναι η πηγή της Αληθινής Ειρήνης! Από μέσα μας, πηγάζει η αναζήτηση της ελευθερίας, μέσα μας είναι η πηγή της Αληθινής Ελευθερίας! Από μέσα μας, πηγάζει η μάθηση, μέσα μας είναι η πηγή της Υπέρτατης Μάθησης-Γνώθι Σαυτόν!
Όταν λοιπόν, γνωρίσουμε τον Θεϊκό μας Εαυτό, τότε θα βιώνουμε και τα Υπέρτατα αισθήματα του Υπέρτατου Δημιουργού μας, που μας τα έχει βάλει έμφυτα μέσα μας, για να μην τρέχουμε στο τσίρκο της αυταπάτης με τους αναρίθμητους τελάληδες και κλόουν. Όπως έχει φροντίσει για το σώμα μας, έτσι έχει φροντίσει και για την ψυχή μας, εφόσον είμαστε δικά του δημιουργήματα!
Αισθάνομαι, ότι μέσα σ’ αυτό το μικρό κείμενο, επισημαίνεται από πού προκύπτει η δυστυχία του ανθρώπινου πλάσματος, και πως μπορεί να προκύψει η Αληθινή Καθημερινή Ευτυχία μας, γνωρίζοντας τον Δημιουργό μέσα μας, με τα αναρίθμητα υλικά και αδιόρατα μέσα μας, δώρα του!
Με Αγάπη, Σεβασμό και Εκτίμηση!

Νότης