Σκοπός του κινήματος είναι η έντιμη διακυβέρνηση της χώρας, για να υπηρετήσουμε τον λαό και όχι να παραμένουμε παθητικοί αποδέκτες ως μικρό κόμμα, στο επιβαλλόμενο παιχνίδι των αφανών αφεντικών των εκάστοτε κυβερνήσεων, και να αναλώνουμε τον χρόνο μας σε λογομαχίες καφενείου, όπως συμβαίνει συνήθως στη βουλή. Ταυτόχρονα στόχος είναι να εμπνευστούν οι σημερινοί πολιτικοί να συνειδητοποιήσουν ότι είναι μέρος του λαού και, αν το επιθυμούν, να συμβάλλουν στο Γενικό Καλό για έναν ειρηνικό, αξιοπρεπή και ελεύθερο κόσμο.

Θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το πεπρωμένο  αυτού του παραπλανημένου λαού προς μία φωτεινή ιστορία, μόνο όταν τo κίνημά μας θα συμμετέχει σε εκλογές στελεχωμένο από γνήσιους, αξιοπρεπείς και ανιδιοτελείς υπηρέτες του λαού. Κι αν δεν βρεθούνε, προτιμώ να μην συμμετέχω ποτέ και να παραμένω ακέραιος, υπακούοντας σ’ ό,τι μου υπαγορεύει η καρδιά μου, παρά να περπατήσω στις πεπατημένες του παγκόσμιου σκοτεινού συστήματος.


Αν επιτευχτεί αυτό σε ένα λαό, μπορεί να εμπνεύσει σταδιακά όλους τους λαούς για παγκόσμια συνένωση και απελευθέρωση, απ’ την παγκόσμια μαφία.

Το κίνημά μας έχει μια απόλυτη θέση: παρόλο ότι δικαιούμαστε οικονομική ενίσχυση απ’ το κράτος όταν θα συμμετέχουμε σε εκλογές, ουδέποτε θα την αποδεχθούμε, για να μην υπάρξει ίχνος υπόνοιας περί ιδιοτέλειας του κινήματός μας.

Δεν θα δανειστούμε ποτέ και ούτε θα ζητιανέψουμε από χορηγούς. Το κίνημα θα δέχεται μόνο εθελοντικές εισφορές συνειδητοποιημένων, που θα επιθυμούν να συνεισφέρουν για την ανάπτυξή του, χωρίς να προσδοκούν χάρες, συμβιβασμούς κι ανταλλάγματα.

Ξεκινάμε με μηδενική χρηματική υποστήριξη. Το ότι δεν ανήκουμε στην τάξη των πλουσίων, αυτό δεν μας αποτρέπει από το να εκτελέσουμε το καθήκον της καρδιάς μας. Γι’ αυτό το βασικό στήριγμά μας είναι η εμπιστοσύνη στην καθοδήγηση της θεσπέσιας Γνώσης του Εαυτού μας. Φανταστείτε τον κόσμο σε μικρογραφία μιας κοινότητας. Αν δεν έχουμε χρήμα και έχουμε όλα τ’ αγαθά της φύσης για να ζούμε, τι θα κάναμε; Θα σκότωνε ο ένας τον άλλον; ή θα βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον; Γι’ αυτό ας μη στηριζόμαστε στο χρήμα, αλλά στη μητέρα μας φύση και στην ανθρωπιά μας.

Δεν υπάρχει αρχηγός, μόνο ένας τυπικός πρόεδρος, απαραίτητος για την ίδρυση του κινήματος με τα σημερινά δεδομένα. Αρχηγός είναι η καρδιά του καθένα μας, που μετατρέπεται σε υπηρέτη, και κώδικας επικοινωνίας μας είναι τα αισθήματα της αγάπης, του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και οι ιδέες της καρδιάς μας μόνο για το γενικό καλό.

Δεν θα υιοθετούνται ιδέες που εμπεριέχουν ιδιοτέλεια και προβολή, γιατί διχάζουν την υγιή συνεργασία.

Ένα μέλος ανακαλείται, αποπέμπεται και διαγράφεται όταν η πρακτική του συμπεριφορά προσβάλλει, υπονομεύει και εκθέτει τις βασικές αρχές του κινήματος.

Ο καθένας θα φέρει την ευθύνη του.