Ο αμυντικός κρατικός μηχανισμός θα προστατεύει τα σύνορα —αν και τα σύνορα δεν θα χρειάζεται πια να υπάρχουν, όταν ο κόσμος αφυπνιστεί και συνενωθεί— για την ασφάλεια των πολιτών, γνωστοποιώντας στους τουρίστες και στους μετανάστες τους νόμους της πολιτείας για την πρόληψη εμπρησμών, κακοποιήσεων, απάτης και κάθε είδους κακουργηματική πράξη. Όπως ένας επισκέπτης δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα στο σπίτι που τον φιλοξενεί να αυθαιρετεί, να κλέβει και να σκοτώνει τον οικοδεσπότη.

Οι τιμωρίες θα θεσπιστούν από σώφρονες νομοθέτες, για παραδειγματισμό και αποφυγή της παραβατικότητας εναντίον ανθρώπων και ζώων φυσικά.

Θα εμπνέουμε και τους άλλους λαούς να μην εξοπλιζόμαστε με οπλικά συστήματα για αλληλοσκοτωμούς, αλλά να χρησιμοποιούμε τα εσωτερικά αφοπλιστικά όπλα που έχουμε όλοι μέσα μας και πρέπει να ενεργοποιήσουμε, την εσώτατη ειρήνη, αγάπη, καλοσύνη, σεβασμό, κατανόηση, αξιοπρέπεια και διαύγεια. Μ’ αυτά, μπορούμε σταδιακά να εξαφανίσουμε τα όπλα.

Μας δίχασαν κάποιοι σκοτεινοί και μας έμαθαν μόνο τις διαφορές μας, εκμεταλλευόμενοι, κλέβοντας και σκοτώνοντας ο ένας τον άλλον. Τώρα ήρθε η εποχή να μάθουμε τις ομοιότητές μας και πώς να κλείσουμε τον εσωτερικό μας διχασμό μέσω της Γνώσης του Εαυτού μας, για να μπορέσουμε να μάθουμε να ζούμε ο ένας με τον άλλον. Έχουμε τόσα κοινά μεταξύ μας! Για την ψυχή μας αναζητούμε όλοι την εσωτερική ειρήνη, την αγάπη, την ελευθερία, την ευτυχία, και για το σώμα μας τον ύπνο, το φαγητό και το νερό.

Θα εξαφανιστούν οι οπλοβιομηχανίες, εφόσον τα χέρια μας θα καλλιεργούν την ευλογημένη γη, για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι από έλλειψη φαγητού ούτε να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών για να φάνε. Ενώ τώρα σχεδόν όλοι οι κυβερνήτες των «πατρίδων» έχουν βάλει έμμεσα τα χέρια των ανθρώπων να φτιάχνουν ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο, δηλητηριασμένες τροφές και οπλικά συστήματα για την αλληλοεξόντωσή μας.