Η πολιτεία δεν θα ασχοληθεί καθόλου με την αυθαίρετη αφαίρεση της περιουσίας των πλουσίων, όπως διατυμπανίζουν πονηρά μερικά κόμματα. Ούτε βάζει φραγμό στην ευμάρεια οποιουδήποτε, αλλά αντίθετα προωθεί τη συλλογική εξέλιξη. Η επιδίωξή μας είναι να μειώσουμε όλο και περισσότερο την φτώχεια και την  εκμετάλλευση.

Πρέπει όλοι να συμβάλουμε για να εκλείψει βαθμιαία η μολυσμένη σκέψη της εκμετάλλευσης, που καθιέρωσε ως φυσιολογική τη διάκριση σε «αφεντικά» και «δούλους». Έτσι προσπαθεί ο ένας να κλέβει τον άλλον με διαφορετικό τρόπο και διαιωνίζεται ο ανταγωνισμός της άθλιας εκμετάλλευσης, με τις αναπόφευκτες απάτες, φυλακές, επαναστάσεις και πολέμους. Όταν οι άνθρωποι αφυπνιστούν και κατανοήσουν ότι όλους μάς συντηρεί η μάνα μας φύση, θα πάψουν να είναι δούλοι στα μικρά αφεντικά. Απλά θα συνεργάζονται για την εξέλιξη του γενικού καλού.

Μετά θα έρθει η άλλη συνειδητοποίηση, ότι δεν πρέπει να έχουμε λαοπλάνους κυβερνήτες ως μεγάλα αφεντικά πάνω στους ώμους μας, γιατί αυτοί στηρίζουν τα αφεντικά (επιχειρηματίες) και μας οδηγούν στους διχασμούς μας. Όταν κατανοηθεί κι αυτό, θα περάσουμε στην τελική συνειδητοποίηση για το σπάσιμο των αλυσίδων της σκλαβιάς μας, αποτινάσσοντας από τις πλάτες μας αφεντικά-δυνάστες —που στηρίζουν άλλα μεγάλα αφεντικά— ώστε η πυραμίδα του σκότους θα γκρεμιστεί χωρίς ένοπλες επαναστάσεις, που εξυπηρετούν το στημένο παιχνίδι τους.

Για να ξεφύγουμε απ’ τον φαύλο κύκλο αφεντικών-δούλων, θα περάσουμε στην ευγενική μάθηση της συνεργασίας για συλλογική εξέλιξη, που θα ωφελεί το γενικό καλό. Δεν θα καθορίζουν τις αμοιβές οι επιχειρηματίες, μέσω των συνεταίρων τους πολιτικών, που φτάνουν μόνο για το νοίκι και το φαγητό, με εξοντωτική πολύωρη εργασία ή την αναγκαστική απασχόληση και των δύο συζύγων, για να αυξάνουν οι πλούσιοι την αυταπάτη του πλούτου απ’ το μεθύσι της απληστίας τους και οι εργάτες να δουλεύουν ώσπου να πεθάνουν και μάλιστα πρόωρα.

Το πολιτικό αλισβερίσι των συνδικάτων, που ποδηγετούν τα μέλη τους κατά τις ορέξεις τους, χωρίς να νοιάζονται πραγματικά για την προάσπιση και εξυπηρέτηση των κοινών οικονομικών ή επαγγελματικών συμφερόντων και το δίκαιο των εργαζομένων, πρέπει να πάψει να υφίσταται. Ήρθε η ώρα ο εργάτης να αισθάνεται συνεργάτης και όχι δούλος κάποιου αφεντικού ή εργατο-πατέρα…

Οι μισθοί των πολιτικών και όλων όσων κατέχουν δημόσιες θέσεις και αξιώματα δεν θα έχουν διαφορά απ’ τον μισθό των υπόλοιπων πολιτών. Οι εκπρόσωποι του λαού είναι υπηρέτες και όχι προνομιούχοι. Κάνουν δημόσιο λειτούργημα και όχι επάγγελμα για αύξηση του ατομικού τους πλούτου.

Έτσι θα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου οι χωρισμοί των οικογενειών, η κατάθλιψη, οι αυτοκτονίες, η πορνεία, οι απάτες, τα ναρκωτικά και τα εγκλήματα λόγω φτώχιας.

Όλα τα εκμεταλλευτικά μαγαζάκια του σημερινού κρατικού κυκλώματος, που εξαναγκάζει τους ανθρώπους στην οικονομική καταπίεση και τους κλέβει τα πιο πολύτιμα αγαθά, τον χρόνο και την αξιοπρέπεια, θα εξαφανιστούν, εφόσον θα εξασφαλιστεί η τροφή, η στέγη και η ένδυση. Καλύτερα να αμείβεται κάποιος και να μη δουλεύει, ώσπου να τακτοποιηθεί σε μια ουσιαστική προσπάθεια για το γενικό καλό, παρά να αμείβεται από τους εκμεταλλευτές, καταστρέφοντας τον εαυτό του και τον περίγυρό του.

Οι αμοιβές θα καθορίζονται από την πολιτεία για την αξιοπρεπή διαβίωση όλων μας, εφόσον θα έχουμε τη δυνατότητα να κόβουμε χρήμα οι ίδιοι και όχι κάποιοι νονοί τοκογλύφοι δυνάστες με το σινάφι τους, να καθορίζουν τις ζωές των λαών.

Ας συλλογιστούμε αυτό το παράδειγμα: Όταν ο  άνθρωπος έχει στο οικόπεδό του καρποφόρα δέντρα, ζαρζαβατικά και νερό, δεν θα έχει ποτέ ανάγκη να δουλεύει, ν’ αγοράζει μεταλλαγμένα και να οδηγείται στα νοσοκομεία και σε πρόωρο θάνατο, γιατί είναι αυτάρκης και έχει εξασφαλίσει την επιβίωσή του. Επίσης ένας που κόβει ο ίδιος χρήμα, δεν θ’ αναγκαστεί ποτέ να πάει να ζητιανέψει από τοκογλύφους και να υποταγεί στους όρους τους.

Έτσι και κάθε λαός, όταν μάθει να καλλιεργεί τα εδάφη του, είναι αυτάρκης. Δεν χρειάζεται να εισάγει τροφές ούτε και να δανείζεται απ’ τους πονηρούς δυνάστες. Αλλά η στέρηση και η αρπαγή της γης από τους άπληστους κατακτητές διαιωνίζουν τη σκλαβιά σε κάθε γενιά.

Μην ξεχνάμε το παρελθόν, όλες οι απελευθερώσεις των λαών από τους δυνάστες τους πέτυχαν λόγω αφύπνισης μερικών πρωτοπόρων, που ενέπνευσαν στον κόσμο την αναγκαιότητα της συνένωσης και της ανασυγκρότησης. Ώστε με τη συνένωσή μας ταυτόχρονα γινόμαστε όλοι μπροστάρηδες για την απελευθέρωσή μας.

Πότε θα κατανοήσουμε οι λαοί, ότι μας έχουν πουλήσει τη ζωή μας οι σημερινές κυβερνήσεις στους χρηματοκόπτες-αφεντικά τους και είμαστε ιδιοκτησία τους; Όπως οι προαγωγοί για να ζουν αυτοί πλουσιοπάροχα, εκδίδουν στην πορνεία και πουλάνε τους συνανθρώπους μας, ακριβώς έτσι είναι οι μισάνθρωποι σημερινοί ηγέτες των άμοιρων λαών, όλο πλατιά χαμόγελα υποκρισίας. Πρέπει να εξαλείψουμε τη διεστραμμένη νοοτροπία «η ζωή μου ο θάνατός σου».

Τώρα ήρθε μια απίστευτη εποχή της καινούργιας φωτεινής ιστορίας. Να περάσουμε απ’ το σκοτάδι στο ΦΩΣ κι από την άγνοια στη ΓΝΩΣΗ. Κατανοήστε ότι όλα τα κακά προέρχονται από την άγνοια του Eαυτού μας. Και όλα τα καλά θα προέλθουν από τη Γνώση του Εαυτού μας.