Με αυστηρότατους αλλά δίκαιους νόμους —ίδιους για όλους— δεν θα μπορεί κανένας να μένει ατιμώρητος, όταν εκβιάζει, κακοποιεί, κλέβει ή σκοτώνει συνάνθρωπό του. Κι’ έτσι σταδιακά θα μειώνονται η κακοποίηση, η απάτη και τα εγκλήματα.

Όσο ειδεχθές κι αν είναι ένα έγκλημα, η πολιτεία μπορεί να το περιορίσει με αυστηρή εφαρμογή παραδειγματικής τιμωρίας. Σήμερα η δικαιοσύνη δεν εφαρμόζει αυστηρά και προληπτικά μέτρα, αλλά υπάρχουν και πολλά κενά νόμου, τα λεγόμενα παραθυράκια. Η πολιτεία θα επιλέγει έντιμους κι ενάρετους δικαστές που θα εφαρμόζουν αυστηρά τους νόμους, για τη μέγιστη ασφάλεια των νομοταγών και έντιμων πολιτών.

Οι φύλακες του ευγενούς λειτουργήματος της Δικαιοσύνης και οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας θα διαγράφονται αμέσως και θα τιμωρούνται παραδειγματικά, όταν αποδειχθεί ότι συγκαλύπτουν τους παραβάτες ή εξαγοράζονται από αυτούς. Κι αν το επιθυμούν, θα τους παρέχεται άλλη εργασία από την πολιτεία, για το γενικό καλό. Έτσι θα εξαφανιστούν οι μίζες και οι συμβιβασμοί και δεν θα χάνουν την αξιοπρέπειά τους.

Πρέπει τα αχρείαστα επαγγέλματα να τα μετατρέψουμε σε χρήσιμα, γιατί θα έχουμε τόσα πολλά ουσιαστικά πράγματα να ασχοληθούμε. Θα παραιτηθούμε από τη φυγοπονία και τα σκουπίδια που μας πάσαραν ως χρήσιμα και θα ενεργοποιηθούμε υπεύθυνα με χρήσιμες εργασίες για το γενικό καλό.

Μέχρι να διαδοθεί η αναγκαιότητα της επιδίωξης της Γνώσης του Εαυτού μας, που μας τροφοδοτεί με αγάπη, καλοσύνη, συνειδητότητα, κατανόηση και αξιοπρέπεια, θα ενημερώνουμε αδιάκοπα τον λαό με κάθε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, τις προειδοποιητικές αυστηρές ποινές για τους παράνομους, ώσπου να κατανοήσουν ότι δεν έχουν θέση σε μια πραγματικά ευνομούμενη πολιτεία, που θα προσφέρει ίσες ευκαιρίες και θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των πολιτών αδιακρίτως.

Το παγκόσμιο σκοτεινό σύστημα έχει παγιδεύσει την ανθρωπότητα σ’ ένα φαύλο κύκλο. Αυτή η χαλαρότητα που έντεχνα οδηγεί στην ασυδοσία της τρομακτικής παγκόσμιας παρανομίας είναι προσχεδιασμένη, έτσι ώστε να μην έχουμε χρόνο να εστιαστούμε στη Γνώση του Εαυτού μας, για αφύπνιση και διαύγεια. Μας εξαναγκάζουν να εστιαζόμαστε στα προβλήματα και γεμίζουν τους ανθρώπους με τρόμο και ανασφάλεια, βάζοντας μετά τους μπράβους τους ως προστάτες των λαών και το καμουφλαρισμένο υπουργείο «Προστασίας του πολίτη» να διαχειρίζεται τα σχέδια κακοποίησης των δικαίως διαμαρτυρόμενων και αγανακτισμένων πολιτών…

Ο φόβος της αυστηρής εφαρμογής του νόμου θα συνετίσει τους παράνομους και κυρίως τους εκπροσώπους του νόμου, ώσπου να καταλάβουν ότι κανείς δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να ασκήσει οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των συνανθρώπων του. Για να υπάρξει υγιής μία κοινωνία, χρειάζεται υγιείς ανθρώπους, κι αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τη Γνώση του Εαυτού μας.

Στις φυλακές επίσης θ’ αλλάξουν ριζικά οι άθλιες συνθήκες, με υγιή διατροφή, άθληση, μουσική, εκμάθηση τέχνης, καλλιέργεια της γης, ζωντανά καθημερινά σεμινάρια και βίντεο ομιλιών και παραδειγμάτων, για την επιστροφή στη συνείδησή τους και στην υγιή συμμετοχή στην κοινωνία μας.

Οι φυλακές θα γίνουν αληθινά αναμορφωτήρια —ενώ τώρα είναι ανώτατα εκπαιδευτήρια εγκληματικότητας— για να μην επιστρέφουν ποτέ ξανά οι παραβάτες εκεί.

Πρέπει να ξαναποκτήσουμε την ανθρωπιά μας, την αγάπη, τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια ως ανθρώπινα πλάσματα.