Αισθάνομαι, σαν πολίτης αυτού του κόσμου, να εκφράσω από την καρδιά μου μερικά λόγια ελπιδοφόρα, μετά 39 χρόνια ως μαθητής της «Γνώσης του Εαυτού μας»!

Εάν συνειδητοποιήσουμε, την αναγκαιότητα των Θείων Αισθημάτων μέσα μας της Αγάπης και του Σεβασμού, ότι είναι ο μοναδικός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ μας και με όλες τις μορφές ζωής, τότε είναι απόλυτα εφικτή η εδραίωση της Ειρήνης, για μια καινούρια παγκόσμια Φωτεινή Ιστορία!

Όπως στο σώμα μας, έχουμε διάφορα μέλη που κάνουν διαφορετική λειτουργία, επίσης και τα εσωτερικά μας όργανα που κι αυτά κάνουν διαφορετική λειτουργία, έτσι ακριβώς έχουμε και δύο διαφορετικούς μηχανισμούς που κάνουν διαφορετικές λειτουργίες: Ο ένας είναι το μυαλό, που είναι υλικός από υλικά μόρια, και ο άλλος είναι η ψυχή, ή η καρδιά, η το βαθύτερο είναι μας, που είναι αδιόρατος μηχανισμός.

Ο νους μας αντιλαμβάνεται, σκέφτεται και φαντάζεται απ’ ότι βλέπει, ακούει  και δημιουργεί στον εξωτερικό κόσμο.Και η καρδιά μας αισθάνεται και αντιλαμβάνεται όταν έχουμε πάρει κάποιο πρακτικό τρόπο και μπορούμε να έχουμε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο. Έχουμε λοιπόν δύο διαφορετικούς πομποδέκτες, το μυαλό μας, όπου εδρεύουν οι κατώτατες σκέψεις, ιδιότητες και επιθυμίες που έχουμε λάβει απ’ τον υλικό κόσμο, και η καρδιά μας όπου εδρεύουν οι ανώτερες σκέψεις, ιδιότητες και επιθυμίες, που λαβαίνουμε απ’ τον εσωτερικό μας κόσμο όταν ασχολούμαστε με την Γνώση του Εαυτού μας. Άρα έχουμε δύο οπλοστάσια με αντίθετα όπλα, τις σκέψεις και τις ιδιότητες του μυαλού για καταστροφή, και τις σκέψεις και της ιδιότητες της καρδιάς για δημιουργία. Κι ο Δημιουργός του οικοδομήματός μας, μας έχει προικίσει και με ένα επιπρόσθετο δώρο «την επιλογή» για να είμαστε υπεύθυνοι των πράξεών μας. Παντού λοιπόν, υπάρχουν τα αντίθετα. Όπως έξω μας υπάρχει το στερεό και το υγρό. Το κρύο και η ζέστη. Η νύχτα και η μέρα. Το γλυκό και το πικρό. Το μαύρο και το άσπρο κ. ο. κ. Ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο και μέσα μας, υπάρχουν τα αντίθετα. Η αγάπη και το μίσος. Ο σεβασμός και η ασέβεια. Το θάρρος και ο φόβος. Η ειλικρίνεια και η ανειλικρίνεια. Η υποκρισία και η γνησιότητα. Η ιδιοτέλεια και η ανιδιοτέλεια. Η χαρά και η λύπη. Η Γνώση και η άγνοια κ. ο. κ. Επειδή όμως, πολλοί άνθρωποι δεν ασχολούνται με τον εσωτερικό τους κόσμο, ατυχώς το παγκόσμιο σάπιο σύστημα διαμορφώνει τους λαούς να λειτουργούν απ’ το μυαλό κι έτσι χρησιμοποιούν τις κατώτατες σκέψεις και ιδιότητες του μυαλού τους, με τραγικό αποτέλεσμα την πτωτική τους πορεία. Η πτώση, δεν αφήνει περιθώρια στον άνθρωπο να σκεφτεί και τον συνάνθρωπό του, γιατί είναι γεμάτος από εσωτερικά προβλήματα διαταραχής, που έχει ως αποτέλεσμα την ατομική του ικανοποίηση σε όλα τα επίπεδα, μέχρι εξοντώσεως των άλλων.

Απόδειξη τρανή, το οργανωμένο παγκόσμιο χάος, η διαστροφή, η διαφθορά, τα εγκλήματα  και οι συνεχόμενοι πόλεμοι από βάθους αιώνων.

Αυτή η σκοτεινή ιστορία, διαιωνίζεται λόγω έλλειψης της Γνώσης του Εαυτού μας, γιατί δεν έχουμε γνωρίσει την Θεία Αγάπη μέσα μας και τον Σεβασμό, κι έτσι εκδηλώνουμε τα αντίθετα, το μίσος και την ασέβεια, με επακόλουθο τα τραγικά κτηνώδη δεινά.

Όπως λοιπόν, μέσω του μυαλού μας, ερευνούμε εξωτερικά και φτιάχνουμε από την ύλη, ατομικές βόμβες για να σκοτωνόμαστε, έτσι αντίστροφα, εάν ερευνήσουμε εσωτερικά τον Εαυτό μας, θ’ ανακαλύψουμε την βόμβα της Θείας Αγάπης, που έχουμε έμφυτα όλοι μέσα μας, για να μπορέσουμε να εξαφανίσουμε τις ατομικές βόμβες που σκοτωνόμαστε. Είναι τόσο απλό, που όταν βρούμε τον εσωτερικό μας παράδεισο μέσω της Γνώσης του Εαυτού μας, μόνο και μόνο τότε, μπορούμε να εξαφανίσουμε την κόλαση που έχουμε δημιουργήσει και να επαναδημιουργήσουμε έναν απίστευτο εξωτερικό παράδεισο, που είναι πέρα από κάθε φαντασία. Γι’ αυτό μας είχαν προτρέψει όλοι οι φωτεινοί δάσκαλοι των διαφορετικών εποχών, «Αυτό που ψάχνεις βρίσκεται μέσα σου». «Γνώθι σαυτόν». «Αγαπάτε Αλλήλους» και «Μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι.» Οπότε τώρα πλέον, μετά τις τραγικές εμπειρίες από αμνημονεύτων χρόνων, πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε δέσμιοι της «άγνοιας του εαυτού μας και της ανυπακοής μας». Τι άλλο απομένει λοιπόν; Ν’ αρχίσουμε να ενδιαφερθούμε για την Γνώση του Εαυτού μας, ΤΩΡΑ, που έχουμε την απρόσμενη και απίστευτη Ύψιστη ευκαιρία, που μας προσφέρει κάποιος ζωντανός δάσκαλος πρακτικό τρόπο, για να βιώνουμε την εσωτερική μας Ειρήνη και Αγάπη! Έτσι θα εξαφανίσουμε από μέσα μας τον πόλεμο και το μίσος, ώστε θα πάψουμε να τα εκδηλώνουμε και εξωτερικά μεταξύ μας για να τελειώνουμε με την σκοτεινή ιστορία. Ας αρχίσουμε επιτέλους κάποια στιγμή, την καινούρια Φωτεινή Ιστορία. Αυτή την Απίστευτη Επιλογή έχουμε σήμερα, εμείς που ζούμε ΤΩΡΑ! Να κάνουμε την ΔΙΑΦΟΡΑ! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν ένας ένας, για να εμπνέουμε και τον περίγυρό μας, να μην χάνουμε ούτε ημέρα μες στο σκοτάδι, αλλά να γιορτάζουμε την κάθε μέρα μας μέσα στο εσωτερικό μας Φως και εξωτερικό μας Φως, με Αγάπη και Άγρυπνη Αδελφοσύνη! Πρέπει να κατανοήσουμε, ότι όλα τα κακά συμβαίνουν έλλειψη της Αγάπης και του Σεβασμού. Μόνο όταν ανακαλύψουμε λοιπόν, μέσω της Γνώσης του Εαυτού μας, τα Πανίσχυρα Θεία Αισθήματα της Αγάπης και του Σεβασμού, θ’ αρχίσουν να υποχωρούν τα κακά, γιατί θα αντικαθίστανται  από τα καλά!

Χωρίς την Γνώση του Εαυτού μας, δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα του Γενικού Καλού! Γιατί μόνο η Γνώση του Εαυτού μας, μάς αποκαλύπτει ότι όλοι μέσα μας μηδενός εξαιρουμένου, έχουμε την ΙΔΙΑ ΘΕΙΑ ΟΥΣΙΑ –ΕΝΕΡΓΕΙΑ, που μας έχει υφάνει μες στην κοιλιά της μάνας μας.

Ως εκ’ τούτου, είμαστε όλοι αδέλφια και πρέπει να ζούμε ο ένας για τον άλλον με πλήρη Αγάπη και Σεβασμό!

Ας συλλογιστούμε λίγο, ότι δεν έχουμε αυτοδημιουργηθεί, αλλά κάποια Αδιόρατη Υπέρτατη Δύναμη μας έχει δημιουργήσει, ως κορωνίδα της Δημιουργίας!

 Και για να ζήσουμε να απολαμβάνουμε το Υπέρτατο Δώρο της Ύπαρξης, που μας δημιούργησε απ’ την ανυπαρξία, μας έχει ετοιμάσει από Απερίγραπτη Θεία Αγάπη, την Βιολογική Μητέρα μας Φύση, με τα στοιχεία της τον Ήλιο, τον Αέρα, την Γη και το Νερό, ως ανεξάντλητους ανιδιοτελείς δωρητές και μας συντηρεί με πλήρη υπηρεσία, με τ’ αναρίθμητα ποικιλόμορφα αγαθά της.

Με τόση Σοφία και Αγάπη λοιπόν, έχει δημιουργήσει έναν απίστευτο συνδυασμό συντηρητών, που να μη μας λείπει απολύτως τίποτα. Αυτό, κι αν δεν λέγεται Θεία Αγάπη, Σεβασμός, Καλοσύνη, Γενναιοδωρία, για όλα τα δημιουργήματά της!

Ακριβώς όπως οι υγιώς σκεπτόμενοι και δυνάμενοι γονείς, έχουν προετοιμάσει για το μωρό που θα φέρουν στην ζωή, ένα θαυμάσιο περιβάλλον για να ζει όσο μπορεί πιο ευχάριστα!

Προσωπικά, γεμίζω από δέος Ευγνωμοσύνης, που δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις.

Όποιος επιθυμεί να λάβει την Γνώση, ας ερευνήσει στις ιστοσελίδες www.theartoflife.grκαι www.wopg.org και εύχομαι να επωφεληθείτε εις το έπακρον.

Και κάθε Σάββατο στο κανάλι Εxtra3 στις 19.30 extratv.gr και στο κανάλι ΖΟΟΜ κάθε Κυριακή στις 21.00.

και στην Θεσσαλονίκη στο extra κάθε Κυριακή στις 21.30

Με Αγάπη, Σεβασμό και Εκτίμηση!

                        Νότης