Γεια χαρά σας, Αγαπημένοι μου φίλοι!

Επί τη ευκαιρία της Υπέρτατης Γιορτής των Θεοφανείων σήμερα, σας εύχομαι απ’ τα βάθη της καρδιάς μου να ζητήσουμε με βαθύτατη ειλικρίνεια την φώτιση του μυαλού μας απ’ τον Θεό που κατοικεί μέσα μας! Η Φώτιση δεν έρχεται απ’ έξω, έρχεται από μέσα μας, για να έχουμε εμπειρία της σταδιακής μεταμορφώσεώς μας.
Όταν έχει φώτιση το μυαλό του ανθρώπου θα είναι και υγιές, γιατί απ’ το μυαλό ξεκινούν οι σκέψεις και μετά οι πράξεις του σώματος. Όταν ζητάμε μόνο υγεία, που έχει καθιερωθεί ότι το παν είναι η υγεία, συμπληρώνω, ότι χωρίς φώτιση το μυαλό δεν μπορεί να είναι υγιές, γι’ αυτό έχουμε και τόσα καθημερινά έκτροπα που είναι πέρα κι από φαντασίες. Το παν λοιπόν, είναι η Φώτιση, γιατί θα ενδιαφέρεσαι και για την υγιή συντήρηση και συμπεριφορά του σώματός σου. Τώρα ζητάμε να έχουμε μόνο υγεία στο σώμα, αλλά το χρησιμοποιούμε ενάντια στον εαυτό μας και στον περίγυρό μας –αδιαφορώντας πλήρως για το δυσάρεστο αποτέλεσμα- έλλειψη φώτισης του μυαλού μας. Μην κωφεύουμε στο διαχρονικό ευγενέστερο μήνυμα «Γνώρισε τον Εαυτό σου», γιατί μόνο έτσι θ’ αρχίσουμε μία καινούργια καθημερινή Αληθινή Ζωή με αξιοπρέπεια, σεβασμό, κατανόηση και αγάπη προς τον εαυτό μας και προς τους συνανθρώπους μας! Ατυχώς, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει, ότι η «άγνοια του εαυτού μας» μας οδηγεί στην πτώση και μόνο η «Γνώση του Εαυτού μας» θα μας ανορθώσει! Με την εσωτερική μας φώτιση, μπορούν ν’ αλλάξουν πάρα πολύ οι άθλιες συνθήκες που μαστιγώνουν ανηλεώς τους ανθρώπους γιατί θα ξέρεις ποιον να εμπιστεύεσαι και όχι τον κάθε υποκριτή που παρουσιάζεται ως οδηγός σου.
Εύχομαι να κάνουμε την αρχή ο καθένας με τον δικό του χρόνο και την συνειδητοποίησή του, για να βιώσουμε και την εσωτερική φώτιση του μυαλού μας, για να νιώθουμε την εναρμόνιση μυαλού, ψυχής και σώματος μας!

Σας χαιρετώ με πολλή Αγάπη, Σεβασμό και Εκτίμηση !!!!
Νότης