Αγαπημένοι μου φίλοι, αισθάνομαι να σας ενημερώσω για κάτι πολύ σπουδαίο, που μου έχει δειχθεί και το βιώνω κάθε καινούργια ευλογημένη μέρα! Και η καρδιά μου επιθυμεί να το βιώνει κάθε καρδιά, αυτός είναι ο λόγος, που με ωθεί να σας το γνωστοποιήσω.

Η Γνώση του Εαυτού μας, μας αποκαλύπτει ανάλογα την επένδυση στη μάθησής μας και της ειλικρίνειάς μας, τα έμφυτα δώρα και όπλα, που μας έχει βάλει μέσα μας η Αδιόρατη Θεία Ενέργεια, κατά την ύφανσή μας στην κοιλιά της Μάνας μας!

Όπως μας έχει δημιουργήσει τον θαυμαστό σκελετό, με σπόνδυλους. κλειδώσεις για την ευκαμψία μας, το σώμα μας, με χέρια και πόδια για να δημιουργούμε και να περπατάμε, το κεφάλι μας με τα μάτια, τ’ αυτιά, την μύτη, το στόμα με γλώσσα και δόντια, μυαλό για να σκεφτόμαστε, ν’ αντιλαμβανόμαστε και να φανταζόμαστε, και τα εσωτερικά θαυμαστά όργανα του σώματός μας, δηλαδή μία απίστευτη αισθαντική μηχανή! Έτσι μας έχει τοποθετήσει και αδιόρατους μηχανισμούς στον ψυχικό μας κόσμο, για να βιώνουμε και την εσωτερική μαγεία μας!

Όπως ακριβώς αισθάνεται το σώμα μας, με ότι έρχεται σ’ επαφή στο υλικό πεδίο, έτσι ακριβώς, υπάρχει απ’ τον Πλάστη μας και το ψυχικό πεδίο, για να αισθάνεται η ψυχή μας και τα εσωτερικά δώρα, ώστε να νιώθει εκπληρωμένη όλη η ύπαρξή μας, Ψυχή, μυαλό και σώμα, η απόλυτη εναρμόνιση!

Όπως στο υλικό πεδίο λοιπόν, έχουμε τ’ αντίθετα, κρύο-ζέστη, σκοτάδι-φως, πικρό-γλυκό, νερό-πέτρα, αέρα-χώμα, και των τόσο απίστευτων μαγευτικότατων ουράνιων σωμάτων, έτσι έχουμε και τ’ αντίθετα συναισθήματα μέσα μας, αλλά σε δύο ξεχωριστούς χώρους, για να μην αναμιγνύονται και βρωμίζουν τα καθαρά αισθήματα, ώστε να έχουμε την επιλογή από πού να λειτουργούμε. Ό ένας χώρος είναι το μυαλό και ο άλλος χώρος είναι η καρδιά, ή ψυχή, ή συνείδηση, ή το βαθύτερο είναι μας, πέστε το όπως θέλετε, μη χανόμαστε στις λέξεις. Καρδιά, δεν εννοώ το φυσικό όργανο του σώματος, αλλά την ψυχή, που πάρα πολλοί Διδάσκαλοι, την ονόμαζαν και καρδιά. Στην καρδιά μας λοιπόν, όπου εδρεύει το Θείο μέσα μας, είναι τοποθετημένα τα κάτωθι θετικά δώρα και όπλα, για να μπορούμε να αναχαιτίζουμε τα όπλα του μυαλού, ώστε να αισθανόμαστε νικητές και εκπληρωμένοι απ’ την κάθε μας νίκη επί των αρνητικών συναισθημάτων.

Παραθέτω τις ιδιότητες του κάθε χώρου ξεχωριστά, για να γίνεται και περισσότερη αισθητή η αντίθεση, γιατί σχεδόν όλοι άλλος λίγο άλλος πολύ, έχουμε εμπειρίες συμπεριφοράς και των Θείων αισθημάτων απ’ την καρδιά μας!

Όπως θα δείτε πιο κάτω, θα κατανοήσετε περισσότερο τώρα, διαβάζοντας τα απίστευτα θετικά όπλα «ιδιότητες» της καρδιάς μας, κι επειδή δεν έχουμε επαφή με την καρδιά, έλλειψη της Γνώσης του Εαυτού μας, δεν γνωρίζουμε να τα χρησιμοποιούμε και χρησιμοποιούμε τα αρνητικά όπλα «ιδιότητες» του μυαλού μας, γι’ αυτό υπάρχει τόση ασέβεια, έχθρα και αλληλοσκοτώνονται οι άνθρωποι από βάθους αιώνων. Αυτή είναι η αιτία, που προσπαθώ να σας επισημαίνω και να σας υπενθυμίζω συνέχεια, την αναγκαιότητα επιδίωξης της Γνώσης του Εαυτού μας!

Γιατί όταν θ’ αναγνωρίσουμε μέσα μας, την Υπέρτατη Ενέργεια με τα θετικά της όπλα, θα παύσουμε να χρησιμοποιούμε τ’ αρνητικά που μας εξοντώνουν και θα υπάρξει Αγάπη, Σεβασμός, και Ειρήνη αναμεταξύ μας!

Άρα, να γνωρίζετε τώρα, ότι την ευθύνη, που είναι ο κόσμος άνω κάτω, δεν την έχουν μόνο οι διαμορφωτές του κόσμου, αλλά και αυτοί που αποδέχονται την διαμόρφωσή τους από αυτούς. Θα μου πείτε, πως μπορεί ένα μικρό παιδί, όταν γεννηθεί σ’ ένα αρνητικό περιβάλλον, να έχει ευθύνη, εφόσον χωρίς την θέλησή του το διαμορφώνουν όπως θέλουν.

Συμφωνώ, αλλά έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, αυξάνεται η νοημοσύνη του, έρχεται σε επαφές με το θετικό, κι έχει την δυνατότητα επιλογής. Γι’ αυτό πληρώνει ο καθένας το τίμημά του, δεν μπορείς να πεις ότι είναι μονόδρομος, υπάρχουν και τα δύο μέσα σου, και ο πόλεμος στο μυαλό σου, και η Ειρήνη στην καρδιά σου! Και όχι μόνο υπάρχουν, αλλά έχουμε όλοι και το επιπρόσθετο Θείο Δώρο της Επιλογής, για να μην μπορεί κανένας μας να δικαιολογηθεί.

Αν επιθυμούμε λοιπόν, έναν καλύτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας,

ας επιλέξουμε το φως, παρά το σκοτάδι, που πέφτουμε και χτυπάμε!

Την Γνώση, παρά την άγνοια, που δημιουργούμε το χάος!

Τα όπλα της καρδιάς   Τα όπλα του μυαλού

για την σωτηρία μας.   για την καταστροφή μας.

Ιδιότητες καρδιάς –     ιδιότητες Μυαλού

Ζωή –                             θάνατος

Γνώση –                         άγνοια   

Αλήθεια –                        ψέμα

Αγάπη –                          μίσος

Πίστη –                απιστία προς τον Εαυτό

Ευγνωμοσύνη –          αγνωμοσύνη

Χαρά –                           ζήλεια

Καλοσύνη –                    κακία

Συμπόνια –                  σκληρότητα

Γενναιοδωρία –            απληστία

Υπομονή –                ανυπομονησία

Θάρρος –                        φόβος

Σεβασμός –                    ασέβεια

Θαυμασμός –               αδιαφορία

Αποδοχή –                    απόρριψη

Ταπεινότητα –              αλαζονεία

Αφύπνιση –                     ύπνος

Συνειδητότητα –         ασυνειδησία

Αποφασιστικότητα – αναποφασιστικότητα

Διαύγεια –                     σύγχυση

Αναγνώριση –          μη αναγνώριση

Εκτίμηση –               ρομποτοποίηση

Κατανόηση –               αμφιβολία

Πειθαρχεία –               απειθαρχία

Συνέπεια –                   ασυνέπεια

Επιμονή –                    παραίτηση

Πάθος –                απάθεια για την ζωή

Θέληση –        άρνηση/απόρριψη της ζωής

Απλότητα –             πολυπλοκότητα

Αγνότητα –               ανηθικότητα

Ανιδιοτέλεια –            ιδιοτέλεια

Ειλικρίνεια –            ανειλικρίνεια

Αξιοπρέπεια –         αναξιοπρέπεια

Δικαιοσύνη ατομική –  αδικία

Ελπίδα –                     απελπισία

Ειρήνη –                      πόλεμος

Αρμονία –                 δυσαρμονία

Πραότητα –                  θυμός

Ελευθερία –                σκλαβιά

Ευδαιμονία –           σχιζοφρένεια

Σοφία –              ασοφία ή «φιλο-σοφία»

Εξέλιξη/Ανάπτυξη – υποβάθμιση/πτώση

Ευτυχία –                   δυστυχία

Υπευθυνότητα –      ανευθυνότητα

Αφοσίωση –               αδιαφορία

Αισθάνομαι να εκφράσω έναν διαχωρισμό απόλυτο!

Αυτές τις λέξεις που διαβάσατε μόλις πιο πάνω, που τις ονομάζω όπλα, δεν σημαίνει ότι αν τις αποστηθίσεις βιώνεις και την ικανότητα των όπλων. Γιατί είναι εσωτερική εμπειρία στην καρδιά, κι όχι του μυαλού, όπως διαβάζουμε οτιδήποτε και το παπαγαλίζουμε. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση, η εμπειρία με το διάβασμα.

Ώστε δεν είναι μόνο λόγια, για να κάνω τον ειδήμονα, απλά, γνωρίζω τον άνθρωπο που μου έχει δώσει τον πρακτικό τρόπο, και τον ονομάζει Γνώση, γιατί  μας φέρνει σ’ επαφή με τον Θεό μέσα μας, άρα, ξεκάθαρα, η Γνώση του Εαυτού μας!

Το ευγενέστερο μήνυμα του ΠολυΑγαπημένου μας Σωκράτη «Γνώθι Σαυτόν», που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με φιλοσοφίες, θρησκείες και ψυχοκοσμοθεωρίες κι ένα σωρό σεμινάρια αυτογνωσίας, τάχα για να γνωρίσεις τον Θεό μέσα σου!

Αγαπημένοι μου φίλοι, το στομάχι μας δεν ικανοποιείται με τον τσελεμεντέ, φωτογραφίες και συνταγές για γλυκά και φαγητά, πρέπει να τα φάμε για να ικανοποιηθούμε!

Και η δίψα επίσης, δεν σβήνεται με φωτογραφίες καταρρακτών και αναλύσεις του νερού, πρέπει να ποιούμε το νερό να ξεδιψάσουμε!

Ακριβώς κατ’ αυτό τον τρόπο, δεν ικανοποιείται η ψυχή με φωτογραφίες και αναλύσεις περί του Θεού, μόνο πληροφόρηση παρέχουν τα βιβλία, όχι εμπειρία.

Η ψυχή μας θέλει να νιώθει εκπληρωμένη, βιώνοντας τον Θεό μέσα της, όπως το σώμα μας θέλει να νιώθει εκπληρωμένο, βιώνοντας το φαγητό και το νερό.

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!

Μην ζούμε μόνο για το σώμα μας και το μυαλό, γιατί έχουμε και ψυχή μέσα μας και θα είμαστε πάντα ανεκπλήρωτοι, κάτι θα μας λείπει!

Η Γνώση του Εαυτού μας, μάς οπλίζει με ανίκητα όπλα, για να αισθανόμαστε Ειρηνικοί, Ελεύθεροι, Πλήρεις και Αξιοπρεπείς, αντάξιοι του Δημιουργού μας !!!!

Τώρα, όποιοι θέλετε εμπειρία, ή θέλετε βιβλία και μπλα μπλα έχετε την επιλογή. Σας γράφω την ιστοσελίδα www.theartoflife.grτηλ, της κοινότητάς μας 2107488650 πώς να προμηθευτείτε υλικό δωρεάν για την προετοιμασία της Γνώσης, και τα κανάλια που προβάλουν την εκπομπή «Λόγια Ειρήνης» του Διδασκάλου μου Πρεμ Ράβατ

Στο EXTRA3 κάθε Τετάρτη στις 21.00 και κάθε Σάββατο στις 19.30 και στο www.extra3.tv. Κάθε Παρασκευή στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 21.30 στο κανάλι ΖΟΟΜ  Και στην Θεσσαλονίκη στο extra κάθε Κυριακή στις 21.30

Στην Δράμα κανάλι ALPHA κάθε Τρίτη 20.30, αναμετάδοση κάθε Σάββατο 22.00, Ρόδος – Δωδεκάνησα κανάλι ΙΡΙΔΑ κάθε Πέμπτη στις 22.00, επίσης WEBTV: www.iridatv.gr. Το κανάλι EXTRA3 μεταδίδεται και πανελλαδικά μέσω της ΟΤΕ TV. Και επίσης στο κανάλι ΒΒ κάθε Τετάρτη στις 23.00

Σας εύχομαι ολόψυχα, να επωφεληθείτε εις το έπακρον!

Με Αγάπη, Σεβασμό και Εκτίμηση!

                     Νότης