Αγαπημένοι μου φίλοι, λόγω της έμμεσης επιβαλλόμενης ρομποτοποίησης εκ της τεχνολογίας, δεν έχουμε τον χρόνο – αφού το χρόνο μας τον εξίσωσαν με το χρήμα – να συλλογιστούμε για την αιτία της αρρώστιας ή οποιουδήποτε προβλήματος. Κι εφόσον δεν βρίσκουμε την αιτία, συνεχίζουμε ν’ αρρωσταίνουμε και να προβληματιζόμαστε όλο και περισσότερο.

Όπως ψάχνουν λοιπόν οι ειδικοί, μετά οποιοδήποτε ατύχημα αυτοκινητιστικό, ή αεροπορικό κ.ο. κ να βρουν την αιτία του ατυχήματος για να βγάλουν το πόρισμα, έτσι κι εμείς, πρέπει να βρούμε πρώτα την αιτία του προβλήματος – των διχασμών μας, για να μπορέσουμε να συνενωθούμε για υγιή επικοινωνία, αλλιώς θα διαιωνίζεται ο διχασμός μας, που είναι εις βάρος των λαών.

Κι επειδή έχω βρει την αιτία των διχασμών μας – λόγω της Γνώσης του Εαυτού μας που ασχολούμαι – , αισθάνομαι υποχρέωση να σας εκφράσω την ταπεινή γνώμη και εμπειρία μου να την επεξεργαστείτε και, το πρώτο μεγάλο ελπιδοφόρο βήμα είναι η αποδοχή. Μέσα μας, επειδή δεν γνωρίζουμε τα Θεία αισθήματα της Αγάπης, του Σεβασμού, της Ανιδιοτέλειας, της Κατανόησης και της Αξιοπρέπειας, και ως φυσικό δεν έχουμε επαφή για να τα βιώνουμε, μας κυριαρχούν τα αντίθετα συναισθήματα του μυαλού η ζήλεια, το μίσος, η ασέβεια, η ανιδιοτέλεια, η έπαρση και η υποκρισία, όπου μας οδηγούν στους διχασμούς και στους πολέμους. Ώστε για να συνεργαστούμε υγιώς και αδιάσπαστα,είναι αναγκαίο να λειτουργούμε απ’ τα αισθήματα της καρδιάς μας με στόχο το Γενικό Καλό, που μας συμπεριλαμβάνει τους πάντες και τα πάντα. Πρέπει σιγά σιγά να μάθουμε να σκεπτόμαστε το Γενικό Καλό, για να ξεμάθουμε τον ατομισμό που μας δίδαξαν μαζί με τις διαφορές μας, για να είμαστε συνέχεια διαιρεμένοι. Με τη συναναστροφή μας, θα επακολουθήσει η βαθειά συνειδητοποίηση της αποδοχής και όλα θα κυλούν ομαλώς και ευγενώς απ’ τους πρώτους συνειδητοποιημένους. Και η έμπνευση θα διαχέεται για να το συνειδητοποιούμε όλο και περισσότεροι.

Αυτός είναι για μένα Ο ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.

Ας πάρουμε για μάθησή μας, το καθημερινό παράδειγμα απ’ τους διχασμούς των πολιτικών στη βουλή και στα κανάλια, που λόγω της υποκρισίας, της ασέβειας, της αλαζονείας, της αναξιοπρέπειας και της ιδιοτέλειας, κοκορομαχούν και φλυαρούν σαν να βρίσκονται στο χειρότερο καφενείο, μη ντρεπόμενοι εις το ελάχιστο τον λαό, που παπαγαλίζουν θρασέως ότι μας εκπροσωπούν. Και μόνο που ακούω αυτή την σιχαμερή φράση-καραμέλα ότι «εκπροσωπούν» το λαό, ανατριχιάζω ολόκληρος και με πιάνει ναυτία. Από πού προκύπτει αγαπημένοι μου φίλοι τέτοια υποτελής συμπεριφορά τους; αναμφίβολα, έλλειψη αγάπης, σεβασμού, κατανόησης, και αξιοπρέπειας. Αν λοιπόν σας αρέσει να βλέπετε τέτοιο έργο και να εμπνέεστε απ’ αυτό, δικαίωμά σας. Εγώ προτιμώ να παραμένω πάντα μόνος, παρά να συμμετέχω σε τέτοιο υποκριτικό και απαίσιο περιβάλλον. Θα ελπίζω πάντα,ότι θα βρεθούν οι γνήσιοι ευγενείς να συνενωθούν, για να συνεργαστούν να παίζουν ένα αξιοθαύμαστο έργο, που να προσελκύει όλο και περισσότερους να συμμετέχουμε για την καινούργια φωτεινή ιστορία!

Εν κατακλείδι:  Η ανυπακοή στον βασικότερο κανόνα της Γνώσης του Εαυτού μας, είναι η αιτία που διαιωνίζονται ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.

Κι εφόσον ο άνθρωπος δεν έχει ως θεμέλιο τα Θεία αισθήματα της καρδιάς του, δεν μπορεί να έχει υγιή επικοινωνία με κανέναν, εφόσον δεν έχει με τον Αληθινό του Εαυτό. Και για να έχουμε επαφή με τον Αληθινό μας Εαυτό, χρειάζεται να επιδιώξουμε να τον γνωρίσουμε. Η προτροπή του Σωκράτη μας, Γνώθι Σαυτόν.

 Σας ευχαριστώ πολύ, με Αγάπη, Σεβασμό και Εκτίμηση! 

                                           Νότης