Αγαπημένοι μου φίλοι γεια χαρά σας!

Δεν είμαι ούτε παγιδευτής ούτε παγιδευμένος. Απλά, είμαι ένας παρατηρητής ουδέτερος και μαθητής της Ζωής, μέσω της Γνώσης του Εαυτού μου, που έχω αφιερώσει το υπόλοιπο της ζωής μου.

Σαν συμπολίτης σας στον Μαγευτικό πλανήτη μας που ζούμε, μετά απ’ το απόσταγμα εμπειριών μέχρι τώρα της ηλικίας 67 χρόνων που είμαι, αισθάνομαι να εκφραστώ απ’ την καρδιά μου προς τις καρδιές σας. Ευτυχώς μέσω της τεχνολογίας, μπορώ να επικοινωνήσω γραπτώς και ακουστικώς σε πολύ περισσότερους ανθρώπους , απ’ ότι επικοινωνώ ζωντανά με μερικούς κάθε μέρα.

Δεν είμαι κριτής, αλλά επισημαίνω για να υπενθυμίσω στον καθένα μας και σε μένα, μερικές απ’ τις πιο καλοστημένες παγίδες της «κριτικής» που την ασκούν ιδιοτελώς, για προβολή και χρήμα. Αυτές οι παγίδες, ονομάζονται «σάτιρα» και «δημοσιογραφία», εμπεριέχουν χιούμορ, σαρκασμό, ζήλεια, υποκρισία, χυδαιότητα, δυσφήμηση, και εικασίες. Το χειρότερο που προκαλούν οι αυτό – ασκούμενοι,  στον εαυτό τους και στους θεατές τους, είναι το κλέψιμο του πολυτιμότατου χρόνου και η παθητικότητα. Είναι κι άλλες παγίδες που παρουσιάζονται και λίγες ως αθώες, αλλά όλες διαμορφώνουν την νοημοσύνη κάθε λαού σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό αποχαύνωσης και αποπροσανατολισμού απ’ τον εαυτό τους. Είναι η βιομηχανία θεάματος, η βιομηχανία εκπαίδευσης, η βιομηχανία μουσικής, η βιομηχανία διατροφής, η βιομηχανία ιατρικής, η βιομηχανία τζόγου, η βιομηχανία ναρκωτικών,  η βιομηχανία αλκοόλ, η βιομηχανία πορνείας, η βιομηχανία της πολιτικής, η βιομηχανία όπλων, η βιομηχανία νομίσματος κ.λ.π. Τους διαφεύγει ότι, κι αυτοί είναι αυτοπαγιδευμένοι, γιατί όση παθητικότητα προκαλούν στους συνανθρώπους τους, την ίδια βιώνουν κι αυτοί, διότι συνέχεια χορεύουν στο ίδιο μοτίβο και χάνουν την απίστευτη δυνατότητα της εσωτερικής τους εξέλιξης. Κι όσο πολύτιμο χρόνο κλέβουν απ’ τους συνανθρώπους τους, τον κλέβουν κι από τον εαυτό τους, μη δίνοντας τον χρόνο τους για ατομική και συλλογική εξέλιξη. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα διάφορα επαγγέλματα, που εκμεταλλεύονται τους συνανθρώπους τους με διαφορετικό προκάλυμμα.

Είναι σαν την αράχνη, που είναι παγιδευμένη στον δικό της ιστό που στήνει για να παγιδεύσει το θύμα της. Όσο κοροϊδεύεις τους συνανθρώπους σου, κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Όσο υποκριτής είσαι στους συνανθρώπους σου, τόσο υποκριτής είσαι και στον εαυτό σου. Κι όσο προσπαθείς να μαθαίνεις περισσότερο τους άλλους, δεν μαθαίνεις εσένα – τον Υπέρτατο Εαυτό σου, κι έτσι αυτοτιμωρείσαι απ’ την ιδιοτέλειά σου, σπαταλώντας τον πολυτιμότατο χρόνο σου χωρίς απολύτως καμία ουσία, ζώντας σ’ ένα εσωτερικό καθημερινό κολαστήριο!  

Ο άγραφος νόμος των ανθρώπων, που έχουν δημιουργήσει  απ’ το σκοτάδι της άγνοιας του εαυτού τους, λέγεται «η ζωή μου ο θάνατός σου». Τελικά, ευτυχώς που υπάρχει κι ένας άγραφος νόμος του Θεού, ως αντίδοτο του νόμου των ανθρώπων. Ο οποίος ονομάζεται «μπούμερανγκ» και δεν είναι εκδικητικός όπως ο δικός μας νόμος, αλλά αντίθετα, είναι τόσο συμβουλευτικός και εξελικτικός, γιατί μας μαθαίνει σιωπηλά, να μην επαναλαμβάνουμε τα άσχημα λάθη για τον εαυτό μας και να «μην κάνουμε στους άλλους ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν».

Τελικό συμπέρασμά μου και αμετάβλητο, – όπως το σκοτάδι υπάρχει μόνο στην απουσία του φωτός – έτσι η αδιαφορία για την Γνώση του Εαυτού μας μάς οδηγεί στην πτώση και, μόνο η Γνώση του Εαυτού μας μπορεί να μας ανορθώσει!

Όταν αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε για την Γνώση του Εαυτού μας, θα μας επιτρέψει να γνωρίσουμε μέσα μας την Θαυμαστή Πηγή της Προέλευσής μας και τον Υπέρτατο Σκοπό μας. Θα συνειδητοποιήσουμε πόσο, μα πόσο απλό και πανέμορφο, μπορεί να γίνει το καθημερινό μας ταξίδι πάνω στον Μαγευτικότατο και ΧιλιοΕυλογημένο πλανήτη μας, που μας έχει φτιάξει ο ΠολυΑγαπημένος μας Δημιουργός και μας έχει φέρει εδώ στη Γη, για ν’ απολαμβάνουμε την απίστευτη Μαγεία του και ταυτόχρονα να εξελισσόμαστε εσωτερικά πέρα κι απ’ τις πιο γλυκές μας φαντασίες. Γι’ αυτό όπως βλέπετε,- λόγω της απλότητας που βιώνω κάθε Ευλογημένη μέρα – σ’ αυτό το συνοπτικό και απλούστατο μήνυμα της καρδιάς μου, κρύβεται ένα καθημερινό πανέμορφο πεπρωμένο για κάθε άνθρωπο, αλλά προϋποθέτει να επενδύσει στην Θεσπέσια Γνώση του Εαυτού μας. Το διαχρονικό ευγενέστατο μήνυμα «Γνώθι Σαυτόν» του Αγαπημένου μας Σωκράτη, που στην σημερινή εποχή που ζούμε τώρα εμείς, προσφέρεται ένας πρακτικός τρόπος από κάποιον Παγκόσμιο Πρεσβευτή της Ειρήνης, που είναι και δάσκαλός μου. Μου έχει προσφέρει τον πρακτικό τρόπο και βιώνω κάθε μέρα την τόσο υπέροχη Γνώση του Εαυτού μου, που δεν έχω λόγια να περιγράψω την εσωτερική και εξωτερική μαγεία της, που με αξίωσε να αισθάνομαι μέρος της, όποτε θέλω. Κι’ αυτό, μπορεί να συμβεί στον καθένα, γι’ αυτό προσπαθώ να ενημερώνω απ’ όπου κι αν βρίσκομαι τους συνανθρώπους μου. Είναι η πιο απίστευτη ευχαρίστηση και το πιο ευγενές καθήκον της καρδιάς μου.

Σας εύχομαι να ερευνήσετε και να επωφεληθείτε εις το έπακρον.

www.theartoflife.gr  www.wopg.org

Σας χαιρετώ με Αγάπη, Σεβασμό και Εκτίμηση!

                                 Νότης