Μετά, από εμπειρία μάθησης πολλών χρόνων, τολμώ να δηλώσω, με μεγάλη μου λύπη, ότι ο άνθρωπος αρρωσταίνει λόγω της άγνοιας του Εαυτού του, κατ’ επέκταση, η ανθρωπότητα. Κι επειδή δεν ασχολούμαστε να βρούμε την αιτία, προσπαθούμε να δώσουμε αμέτρητες εξηγήσεις κι ένα σωρό ανόητες δικαιολογίες. Γι’ αυτό, Αγαπημένοι μου φίλοι, διαιωνίζεται το παγκόσμιο κολαστήριο και τρελοκομείο σ’ όλο τον πλανήτη μας. Γιατί όταν ο άνθρωπος, δεν έχει βρει την εσωτερική του ειρήνη, βρίσκεται σε εσωτερικό πόλεμο και τον εκδηλώνει οποτεδήποτε. Δεν έχει βρει την διαύγειά του, βρίσκεται σε σύγχυση. Δεν γνωρίζει πώς να είναι συνειδητός στο παρόν, βρίσκεται σε βαθύτατη ασυνειδησία.

Η ασυνειδησία, είναι η παγκόσμια θανατηφόρα ιδιότητα του μυαλού, που έχει κάνει όλο τον πλανήτη με τα πλάσματά του, να βογκάει ακατάπαυστα, από βάθους αιώνων. Συνεπώς, είναι τόσο προφανές αναγκαίο, το διαχρονικό ευγενέστατο μήνυμα «αυτό που ψάχνεις βρίσκεται μέσα σου» και το «Γνώθι Σαυτόν» του Αγαπημένου μας Σωκράτη!

Ευτυχώς σήμερα, διαδίδονται τα πιο ελπιδοφόρα νέα σε παγκόσμια κλίμακα, ότι, επιτέλους, προσφέρεται πρακτικός τρόπος, για όσους επιθυμούν ν’ ασχοληθούν με την Θεσπέσια Γνώση του Εαυτού μας! Δηλαδή, η θεραπεία του ασυνείδητου μυαλού, μπορεί να προκύψει απ’ την «Γνώση του Εαυτού μας», εφόσον η αρρώστια του μυαλού μας, προκύπτει απ’ την «άγνοια του Εαυτού μας». Το θλιβερό είναι, ότι δεν γνωρίζουμε την αρρώστια μας, γιατί τα πάντα έχουν διαβάθμιση, και βλέποντας ο ένας τον άλλον σε χειρότερη κατάσταση, νομίζει αυτός που βρίσκεται υποτιθέμενα σε καλύτερη, ότι είναι καλά. Κι έτσι σχεδόν κανένας δεν κάνει την αρχή, να αυτοθεραπευθεί, και αυξάνεται η σχιζοφρένεια, εφόσον αυξάνεται ο πληθυσμός της Γης μας.

Με Αγάπη, Σεβασμό και Εκτίμηση!