Αγαπημένοι μου φίλοι γεια χαρά σας!

Για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κόσμο, πρέπει πρώτα να καλυτερέψουμε τον εαυτό μας, διότι εμείς ως μεμονωμένοι, αποτελούμε τον κόσμο. Για να καλυτερεύσουμε όμως τον εαυτό μας, προϋποθέτει να ανακαλύψουμε και να αναγνωρίσουμε το Υπέρτατο καλό που εδρεύει μέσα στην καρδιά μας, ώστε να ενσωματωθούμε για να το εκδηλώνουμε σε όλες τις επικοινωνίες μας. Είναι τόσο προφανές, ότι μόνο με την Γνώση του Εαυτού μας θα μπορέσουμε να καλυτερέψουμε, και να απορρίψουμε την επίκτητη άσχημη συμπεριφορά του ψεύδους, της υποκρισίας, της ασέβειας και του μίσους, που μας σπούδασαν οι χειραγωγοί του διχασμού. Ο Αγαπημένος μας Σωκράτης, δεν είπε “Γνώθι σαυτόν” Έλληνα, αλλά είπε “Γνώθι σαυτόν για όλο τον κόσμο”.

Και τι κάναμε οι περιβόητοι έλληνες; τον δηλητηριάσαμε όπως έστειλαν και τόσους άλλους  σε φυλακές και εξορίες  και πέθαναν από την πείνα.  Το Ύψιστο διαχρονικό μήνυμά του,  δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις θρησκείες, φιλοσοφίες και ψυχοκοσμοθεωρίες, – διότι είναι μόνο καθαρά εσωτερική προσωπική εμπειρία – το παρερμήνευσε και το έκανε ιδιωτική θεωρία ο κάθε  αυτοαποκαλούμενος φιλόσοφος  και το πουλάνε  σε βιβλιαράκια ως κάτοχοι πτυχιούχοι φιλόσοφοι. Γίναμε Εξπέρ στην υποκρισία και στην θεωρία, στην επιδίωξη της Γνώσης του εαυτού μας και στην πράξη όμως μηδέν. Η προτροπή του Σωκράτη μας δεν είναι τίποτε άλλο, παρά να γνωρίσουμε μέσα μας τον Θεό, γιατί γνώριζε ότι, μόνον όταν γνωρίσουμε την Θεία Αγάπη και κατανοήσουμε την Θεία Ουσία μας, θα μπορούμε να επικοινωνούμε με Ειρήνη, Αξιοπρέπεια και Σεβασμό. Ακολούθως θα απορρίψουμε τα σύνορα, τα όπλα και τους πολέμους, γιατί μπροστά στον Θεό είμαστε όλοι ίδιοι εφόσον είμαστε πλάσματά του.

Κάθε χώρα είναι μέρος του ενιαίου Ευλογημένου Πλανήτη μας και η κάθε χώρα αποτελείται από ανθρώπους. Δεν είμαστε λοιπόν μέλη της Ελλάδος αλλά μέλη ενός ενιαίου κόσμου. Ήρθε ο καιρός να αναγνωρίσουμε την αρρωστημένη νοοτροπία του φανατισμού, της ιδιοτέλειας και της υποκρισίας, για να αποκολληθούμε απ’ τους εθνικισμούς και γενικά απ’ το σκοτάδι της άγνοιας! Να βλέπουμε τον κάθε συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας και όχι με ταμπέλες και χρώματα, όπως οι ανόητοι πρόγονοί μας, που τους διαμόρφωναν εθνικιστές για να βασιλεύουν οι πονηροί με το “διαίρει και βασίλευε”, που ατυχώς διαιωνίζεται μέχρι σήμερα.

Ας είμαστε ανοιχτοί και στα Ευγενή Μηνύματα, για να μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια των δημαγωγών, που μας έχουν μάθει να είμαστε κλειστοί με τις ρυχές και σκοτεινές πεπαλαιωμένες αντιλήψεις τους για να διαιωνίζουν το υπάνθρωπο τέχνασμα του “διαίρει και βασίλευε”.

Με Αγάπη, Σεβασμό και Εκτίμηση !!!!

Νότης

http://youtu.be/BmyrRF89BDY